Muzică | Medalion componistic Mihai Moldovan

Cu ocazia aniversării a 85 de ani de la nașterea compozitorului Mihai Moldovan (1937-1981), Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca împreună cu Asociația Casa Gratis Pro Deo organizează în memoria acestuia un medalion componistic susținut de Ansamblul de muzică contemporană AdHOC, condus de Adrian Pop, luni, 28 noiembrie, de la ora 19, în Studioul de concerte al ANMGD, se arată în comunicatul transmis presei.

Absolvent al Liceului de Muzică clujean și student în primii ani în clasa de compoziție a Conservatorului „Gheorghe Dima”, Mihai Moldovan și-a desăvârșit formarea la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, oraș în care a desfășurat în continuare o fructuoasă activitate. Opera sa, variată și inspirată, unește spiritul novator al avangardei cu un inconfundabil etos românesc, într-un stil concis și direct ce-l reprezintă pe deplin. Om de radio împătimit, el a adus servicii cu generozitate întregii bresle a compozitorilor români. Personalitatea sa dăinuie prin muzica sa și prin memoria afectivă a celor ce l-au cunoscut.

În programul muzical se vor regăsi următoarele lucrări: Sonatina pentru vioară și pian, Incantații pentru clarinet și pian, Cadenza III pentru flaut și trei percuționiști, Trei meditații pentru fagot și recitator, Recitindu-l pe Blaga pentru bariton și ansamblu.

Vor interpreta: Ruxandra Rus (flaut), Alexandru Suciu (bariton), Grațiela Aranyosi (vioară), Aurelian Băcan (clarinet), Eva Butean (pian), Cristian Avram (fagot), Emil Simion, Kaszta David, Dan Flueraș-Beșa (percuție). În deschiderea manifestării muzicale, cuvântul introductiv va fi adresat de către profesor universitar doctor academician Cornel Țăranu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut