Muzică | Începe Jazz in the Park!

În apropierea festivalului mult așteptat dedicat muzicii jazz, am reușit să aflăm detalii despre noutățile și paleta bogată de evenimente și invitați cu care ne întâmpină organizatorii anul acesta, la ediția cu numărul 10 a Jazz in the Park.

„Mă bucur foarte mult că am avut ocazia de a colabora cu organizatorii festivalului Jazz in the Park. Cred că este o oportunitate pentru Parcul Etnografic și pentru publicul din Cluj și nu numai. Este o șansă ca noi categorii de public să descopere Parcul Etnografic. Experiența colaborării cu organizatorii este una foarte bună”, a declarat dr. Tudor Sălăgean, managerul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, în cadrul conferinței de presă organizate marți la Muzeul Etnografic.

„Suntem încântați că ne-am câștigat un loc în sufletele oamenilor, cel puțin din Cluj. Mă bucură și faptul că avem destul de mulți oameni din afara orașului care vin la festival. Noi suntem Asociația Fapte, ne exprimăm prin evenimente culturale. Am încercat să folosim proiectele și evenimentele ca pe niște instrumente prin care să promovăm anumite valori. Una dintre misiuni, începută în 2012, a fost resemnificarea spațiului public. Suntem bucuroși de colaborarea cu Muzeul Etnografic, de faptul că avem și noi un eveniment în spațiul Parcului Etnografic, că avem și noi un efect în a promova acest spațiu, care este deosebit”, a spus Alin Vaida, directorul festivalului.

6000 de participanți pe zi

Este numărul pe care l-au stabilit organizatorii, atât pentru buna gestionare a evenimentului cât și pentru siguranța publicului participant. Festivalul se anunță a fi o experiență muzicală (și nu numai!) autentică!

Ce este nou la ediția cu numărul 10

Noutatea este reprezentată de așa-numita Night Stage, situată în exterior, în imediata apropiere a intrării laterale în Parc. Este locul unde vor avea loc jam session-uri în aer liber pentru festivalierii neobosiți, începând cu ora 22.00. Ideea s-a materializat în urma sugestiilor publicului de la edițiile anterioare.

 

Invitați unul și unul…

Lista artiștilor care vor urca pe scenele Jazz in the Park amenajate în Parcul Etnografic este lungă…amintesc aici câteva dintre ele: Skalpel, Mădălina Pavăl Orchestra, Asaf Avidan, London Afrobeat Collective (foto cover), Anna Hauss, Purple Jam, Andrei Petrache Trio, Dodo, Bogdan Vaida, The Comet is Coming…

Anna Hauss
Bogdan Vaida

În afară de muzică

„Pe baza motto-ului de anul acesta al festivalului, ”Sounds personal”, am încercat să construim și activitățile pe care le-am pregătit pentru public, împreună cu partenerii noștri”, a afirmat Denisa Dan, project manager.

Una dintre experiențele personal(izat)e ține de gastronomie…Pe lângă food truck-urile cu care publicul este deja obișnuit, Jazz in the Park înseamnă, totodată, și trei zone în care vor fi amenajate restaurante de tip pop-up, unde cei prezenți pot interacționa direct cu bucătarii.

Mai mult, festivalierii vor putea lua contact direct cu muzica și cu cei care o produc, prin intermediul atelierelor dedicate, un adevărat „maraton al instrumentelor muzicale”.

Întâlnirile pe prispă atrag prin însăși denumirea lor. Este vorba, mai precis, de dezbaterile marca Accesa care aduc în fața dumneavoastră  artiști, producători de sisteme audio, jurnaliști, psihologi și organizatori de evenimente. Este un moment propice să descoperim alături de ei cum ne ajută muzica în situații de criză, cum poate schimba jazz-ul o comunitate sau cum se mai ascultă muzică astăzi, care este stadiul jurnalismului cultural în România și multe alte subiecte de interes.

Copiii vor avea un spațiu al lor, iar organizatorii s-au gândit deja la o serie de activități cu care să le umple timpul într-un mod cât mai plăcut…

Valori și talente locale

Unul din principiile Asociației Fapte este tocmai acela de a promova talentele locale. Ca atare, la ediția din acest an, membrii acesteia au colaborat cu doi parteneri clujeni, producători de echipamente audio. De asemenea, una din curțile Parcului Etnografic Romulus Vuia a fost rezervată artizanilor, producătorilor locali, de unde participanții își vor putea procura produse proaspete, bucurându-se, de ce nu, și de un picnic de neuitat, pe ritmuri de jazz…

Programul complet il putem consulta pe www.jazzinthepark.ro.

Acestea fiind spuse (scrise), sper că v-am făcut poftă de jazz și alte bunătățuri și să ne vedem cu bine în Parcul Etnografic, între 1 și 4 septembrie! Merită!

Iulia GHIDIU

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut