Muzică | HeartBeats Festival, un nou concept de eveniment muzical

*15-16 iulie 2022* Cluj Arena

Primul festival de Christian pop-rock din România are loc la Cluj-Napoca și este gândit ca un eveniment artistic ecumenic, interconfesional, o manifestare ce reunește muzicieni din Europa, Australia și America și speakeri de renume internațional.

„Lucrăm la acest proiect de patru ani de zile și suntem recunoscători, a fost o provocare să ajungem aici. Este primul eveniment Christian pop-rock din România, o muzică inspirată din valori creștine, este vorba de o ofertă culturală nouă și un produs nou pe piața românească de festivaluri, după modelul din America. Este un eveniment de la care oamenii pleacă cu un mesaj constructiv pentru viețile lor”, a declarat Lucian Mustață, organizatorul festivalului, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc miercuri la Cluj Arena.

Manifestarea aduce în fața publicului trupe din SUA, Australia, Germania, Ucraina și România precum și doi dintre cei mai populari experți mondiali în leadership. Este vorba de Nick Hall și John Maxwell.

„Este o onoare și o bucurie pentru noi să fim parte din acest eveniment mare și sperăm să aducem un input considerabil. Tabăra 477 nu este neapărat o trupă, este mai degrabă o comunitate de compozitori creștini. Noi credem că muzica (de astăzi) are o influență imensă în societate, în mare parte negativă, v-o spune un producător muzical, care a lucrat ani de zile în studiouri. Credem că acesta este un moment și un cadru foarte bun ca oamenii să audă mai clar mesajul creștin”, a adăugat Andrei Prodan, fondator Tabăra 477.

Evenimentul HeartBeats Festival are și o componentă caritabilă, pe care organizatorii doresc să o permanentizeze. Anul acesta, atenția se îndreaptă înspre refugiații din Ucraina, iar jumătate din fondurile obținute vor fi direcționate către Fundația World Vision România, organizație creștină care, la rândul său, a depus și depune eforturi pentru a sprijini cetățenii ucraineni în nevoie.

Mihaela Nabăr, Director Executiv în cadrul World Vision România, prezentă la conferința de presă de miercuri, a declarat: „Acest eveniment este despre toți, este pentru toți. Misiunea World Vision este de a fi prezentă în cele mai vulnerabile comunități și de a ajuta copiii, indiferent de confesiune sau religie. În cadrul evenimentului, o echipă World Vision România și voluntari din partea organizației vor putea să lucreze, să se joace cu copiii. Practic, încercăm, împreună, prin acest eveniment să fim despre unitate, despre bucurie și să facem, din nou, un apel la pace”.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut