Muzică | Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo ajunge la Cluj-Napoca

După concertele susținute la Arad, Sibiu, Ploiești, Bacău, București, Chișinău și Bistrița ulterior, Cluj-Napoca, virtuozii instrumentiști revin pe scena clujeană vineri, 21 octombrie, de la ora 19:00, la Opera Maghiară de Stat.

Ediția a IV-a a Turneului Național Clasic la puterea a treia, sub genericul Euforica, susținut de Marin Cazacu, Director General al Filarmonicii George Enescu din București, și ansamblul cameral Violoncellissimo pe care acesta l-a fondat în urmă cu trei decenii, aduce în fața dumneavoatră 14 dintre cei mai buni violonceliști pe care îi are România la momentul de față.

Programul muzical va fi unul eclectic, cu muzică de toate genurile adaptată pentru violoncel, piese de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, cu valsuri, marșuri și cu lucrări de Beethoven și Mozart în variantă rock, anunță organizatorii în comunicatul de presă.

Vom audia cu acest prilej următoarele lucrări compoziționale: G. Fr. Handel- Passacaglia; P.I. Ceaikovski – Aria lui Lensky; Astor Piazzolla- Oblivion și Libertango; Jacques Offenbach – Can Can; Johann Schrammel – Marș; Dimitri Şostakovici- Vals; Suită folclorică românească; Radu Sinaci- Tribute to Mozart si Beethoven Rocks…; Saint Saens / Radu Sinaci    – Bacchanale; Sabin Pautza (arr.)- The Final Countdown; Mozart/Say- Alla Turca Jazz Rock.

Bilete se pot achiziționa de la casieria Operei, sau online pe http://www.eventbook.ro.

Iulia GHIDIU          

Foto: Virgil Oprina

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut