Muzeul Păpușilor | În culisele poveștilor de la Teatrul „Puck”

*6-17 iulie*

Echipa Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca vine cu generozitate în întâmpinarea publicului iubitor de povești dezvăluind îndeaproape o parte dintre păpușile și decorurile din recuzita instituției. Acestea au putut fi admirate în cadrul celor mai recente spectacole ale stagiunii 2021-2022.

Varietatea exponatelor surprinde ca de fiecare dată. Prin intermediul manifestării de față, redescoperim atmosfera unora dintre cele mai îndrăgite producții de teatru de păpuși, ale secției maghiare – „A brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen”, „Plüm-Plüm kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm” și, respectiv, ale secției române – Alfonso și vrăjitoarea”, „Pălăria buclucașă”.

Aflat acum la cea de-a 16-a ediție, proaspăt inaugurat, Muzeul Păpușilor vine cu o premieră! Mă refer aici la expunerea unor machete și planșe ale decorului imaginat de studenții anului I de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul UTCN, pentru Festivalul Stradal WonderPuck, ca parte a proiectului intitulat WonderSpace.

Machetele și planșele au fost realizate în cadrul atelierului de Studiul formelor, în vederea unei lucrări finale colective, pe tema „O poveste fără sfârșit”, menite să anime orașul în spirit festivalier, în jurul evenimentului anual WonderPuck (ediția a VI-a), ce urmează să aibă loc în perioada 9 – 11 septembrie 2022.

Această lucrare poate fi definită ca obiect – instalație, decor sau scenografie. Între caracteristicile exponatelor se numără funcționalitatea, prin faptul că se dorește o posibilă reacție, un efect al interacțiunii cu publicul festivalului, astfel încât să provoace, să sugereze atitudini și să atragă”, precizează reprezentanții echipei de studenți arhitecți.

Muzeul Păpușilor este găzduit de sala de expoziții temporare (din stânga intrării) a Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut