Municipiul Gherla rămâne în carantină

Municipiul Gherla rămâne în carantină încă șapte zile a anunțat prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean. Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj după ce rata de infectare cu coronavirus continuă să rămână ridicată în această localitate. „Având în vedere situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare de 10,38 cazuri la 1000 de locuitori în municipiul Gherla, avizul de prelungire a carantinării zonale emis de INSP, CJSU Cluj a propus prin Hotărârea nr.91 prelungirea măsurii de carantină zonală instituită prin Ordinul nr. 4.659.818 din 4 noiembrie 2020, începând cu data de 19.11.2020, ora 05.00, pentru o perioadă de 7 zile”, a anunțat prefectul.

Este delegat Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Cluj pentru transmitere la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a documentelor necesare, în vederea emiterii Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru prelungirea pe o perioadă de 7 zile, a măsurii de carantinare zonală pentru municipiul Gherla, din județul Cluj”, se arată în propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Potrivit datelor oficiale, miercuri, în șase comune clujene rata de infectare era de sub 1,5 la mia de locuitori iar în alte 19 aceste prag era între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori. În cele șase orașe clujene și în alte 50 de comune rata de infectare este de peste 3 la mia de locuitori. Unitățile administrative cu cea mai mare rată de infectare sunt: Izvorul Crișului(12,03), Mintiu Gherlii(11,37) și Gherla(10,38).

La Cluj-Napoca rata de infectare era miercuri de 8,73 la mia de locuitori. Cu toate acestea, autoritățile spun că nu se impune măsura carantinării.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut