Municipiul Dej intră în scenariul roșu

Municipiul Dej intră în scenariul roșu după ce incidența de infectare a depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori. Măsura a fost luată marți de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj și se aplică timp de 14 zile, începând cu 11 martie. În scenariu roșu  intră și comunele Cuzdrioara și Ploscoș.

În acest context, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului este interzisă în aceste localități. De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Potrivit hotărârii, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. Nu este permisă, de asemenea, activitatea în baruri, cluburi şi discoteci și nici activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a mai decis plasarea în zona galbenă a ccomunelor Aiton, Pălatca, Căianu și Dăbâca după ce pragul de infectare a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori, dar nu a depășit trei cazuri la mia de locuitori.

În localitățile aflate în scenariul galben, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut