Municipiul Cluj-Napoca devine acționar unic la Sala Polivalentă

Sala Polivalentă Cluj-Napoca urmează să cumpere acțiunile pe care Regia Autonomă a Domeniului Public le deține la această societate. Demersul are loc pentru ca Primăria Cluj-Napoca să poată atribui contractul de delegare Societății Sala Polivalentă SA, una din condiții fiind ca întregul capital social să fie deținut de un singur acționar. Proiectul de hotărâre pentru răscumpărarea acțiunilor de la RADP va fi supus aprobării consilierilor locali în ședința din 30 septembrie.

Sala Polivalentă SA a fost înființată în 2024 și are ca acționari Primăria Cluj-Napoca (99 la sută cota de participare) și RADP cu 1 la sută din capitalul social. Capitalul social subscris eset de 3499.950 lei, aport în numerar, divizat în 23.333 acțiuni nominative dematerializate, cu o valoare de 150 de lei fiecare. Municipiul Cluj-Napoca deține 23.100 de acțiuni cu o valoare de 3.465.000 lei iar RADP 233 de acțiuni cu o valoare de 34.950 lei.

Prin contractul de concesiune a gestiunii indirecte a serviciului public de administrare încheiat în 2014, Primăria Cluj-Napoca a atribuit SC Polivalenta SA activitatea de administrare și exploatare a obiectivului Sala Polivalentă, contract care în 2019 a fost prelungit până în noiembrie 2024. În proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii Consiliului Local se arată că legea nu permite prelungirea contractelor de delegare, fiind nevoie de o nouă atribuire. O altă cerință constă în faptul că pentru atribuirea delegării e nevoie ca întregul capital social să fie deținut de un acționar unic.

Cele 233 de acțiuni ale RADP vor fi cumpărate acum la prețul de 301 de lei/acțiune, valoarea totală fiind de 70.133 lei.

În luna septembrie a acestui an se împlinesc zece ani de la inaugurarea sălii polivalente din Cluj-Napoca.

Sala Polivalentă S.A., compania care administrează BTarena din Cluj-Napoca, cea mai mare sală multifuncțională din România, a raportat un profit brut de 2,3 milioane de lei pentru anul 2023, în creștere cu peste 35 la sută față de 2022. Veniturile totale ale instituției au depășit 7 milioane de lei, o creștere de peste 27 de procente față de anul precedent.

Cifrele vin în contextul în care, anul trecut, în BTarena s-au investit peste 3 milioane de lei în transformarea sistemului de iluminat într-unul modern, comparabil cu cele existente la arenele din Munchen sau Barcelona, dar și în suplimentarea stațiilor de încărcare electrică din parcarea subterană și în dotarea acesteia cu un sistem inteligent de citire a plăcuțelor de înmatriculare.

 

Despre BTarena

BTarena este cea mai mare sală multifuncțională din România, cu o capacitate de 10.000 de locuri pe scaune și care poate organiza competiții de baschet, handbal, volei, tenis, box, gimnastică, arte marțiale sau alte sporturi de contact. Clădirea dispune de o parcare subterană de 443 de locuri, dotată cu un sistem inteligent de acces și cu mai multe poziții pentru încărcarea mașinilor electrice. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca poartă, din 2017, numele BTarena, în urma contractului de asociere cu Banca Transilvania, banca numărul 1 din România, primul de acest gen din țară. Contractul a fost prelungit, la finalul lui 2023, pentru încă cinci ani.

 

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut