Municipalitatea vrea să evite o criză a gunoaielor

Consilierii locali clujeni au adoptat aprobarea încheierii unui act adițional la documentul de poziție privind modul de implementare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Cluj” (ACORD), încheiat de membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Metroplitan Cluj, la data de 28.07.2010.

Primarul Emil Boc a atras atenția că inițiativa are drept scop evitarea unei crize a gunoaielor, precum cea din 2015 și a subliniat că în acest fel, municipalitatea, „suflă în iaurt”. Concret, este vorba de crearea unui cadru legal pentru o licitație.

„Vorbim de pregătirea unei licitații în cazul în care Eco Metropolitan nu termină la timp licitația pe care o are în desfășurare. Avem contract pentru salubritate până în octombrie, care se mai poate prelungi până în 10 ianuarie 2023. După acea dată, noi nu mai putem ridica legal niciun gunoi, iar prin ceea ce adoptăm azi (n.red – luni), ne permitem ca într-o asemenea situație, să lansăm o procedură de licitație cu caracter temporar, până ce se termină cea de la Eco Metropolitan. Adică, suflăm în iaurt, lucrăm din timp… Poate nu va fi nevoie”, a declarat Emil Boc, la începutul ședinței extraordinare de luni.

Practic, prin actul adițional adoptat se propune modificarea și completarea unui articol din acord pentru crearea cadrului necesar pentru a permite UAT-urilor delegarea temporară a serviciilor de salubritate până la momentul la care acestea vor fi prestate de către toți operatorii desemnați în cadrul procedurilor de atribuire demarate de ADI, pentru gestionarea în comun a serviciilor pe raza tuturor asociațiilor.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut