Municipalitatea gherleană acordă atenție sănătății populației

Mens sana in corpore sano! –  iată deviza după  care se orientează edilii municipiului Gherla în realizarea investițiilor dedicate exercițiilor fizice și sportului.

Chiar la începutul acestei veri avem un exemplu concret în acest domeniu. Nimic nu este întâmplător. După mai mult de un an de inactivitate din cauza pandemiei, populația orașului este îndemnată la mișcare, la practicarea sportului în aer liber. Prin grija Primăriei, în parcul mare, în imediata  vecinătate a fostei popicării (care arată ca după război, dacă nu mai rău!) au fost amenajate două mini-terenuri de sport, unul sintetic, iar celălalt cu tartan. Ambele suprafețe oferă condiții ideale practicării tenisului de  câmp, voleiului, baschetului sau minifotbalului. Un bun prilej pentru menținerea sănătății și condiției fizice atât al amatorilor de sport, cât și vârstnicilor, dornici de mișcare și de recreere.

Zilele trecute am aflat că se fac rezervări online la cele două baze sportive din parc, o modalitate de a atrage cât mai mulți vizitatori. Tariful stabilit nu este mare, doar 10 lei, minim o oră. Deja sunt solicitări din partea unor grupuri de amatori, care până în prezent se întâlneau o dată pe săptămână în sala de sport din incinta Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” în condiții nu tocmai bune. Mișcarea în aer liber este cu totul altceva, mai ales în privința menținerii sănătății.

În ultimii ani, administrația locală din Gherla a amenajat noi spații dotate cu aparate fitness în parcul central și în părculețul de pe strada Clujului, iar în preajma stadionului a amenajat o pistă pentru amatorii patinajului pe rotile. Investiții importante în domeniul menținerii sănătății tuturor cetățenilor orașului, indiferent de vârstă. Mai amintim construirea unei noi săli de sport pe lângă Școala Gimnazială Nr. 1, lucrare aflată în plină execuție. Până acum, cei peste 500  de elevi ai unității de învățământ de pe strada Liviu Rebreanu țineau orele de educație fizică într-o… sală de  clasă.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut