Muftiul României le cere musulmanilor să respecte măsurile impuse de autorități pentru combaterea răspândirii COVID-19

Muftiul Muurat Iusuf face apel la credincioșii de confesiune musulmană din România să respecte strict regulile sanitare și de igienă personală, precum și măsurile de carantină impuse de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii virusului COVID-19, informează AGERPRES.

Șeful Cultului Musulman din România le amintește coreligionarilor săi că principiul care, de-a lungul timpului, a stat la baza dezvoltării umanității, „Mens sana in corpore sano”, „ilustrează astăzi, mai mult decât oricând, necesitatea de a ne îngriji de curățenia corporală pentru a ne menține sănătatea”. „Curățenia face parte din credința noastră, iar omul este dator să aibă grijă de corpul primit ca zălog din partea Creatorului, iar unul dintre principiile fundamentale ale omenirii este întreținerea sănătății. În contextul actual, când ne confruntăm la nivel global cu amenințarea virusului COVID-19, facem apel la toți enoriașii să respecte cutumele religioase referitoare la igienă și, de asemenea, să respecte toate măsurile și recomandările autorităților statului în această privință”, se arată într-un comunicat transmis de Muftiul României.

În context, liderul religios invocă pasaje din Coran care fac referire la obligativitatea musulmanilor de a se preocupa de curățenia corporală și respectarea măsurilor de carantină. „În Coranul cel Sfânt stă scris: Allah îi iubește pe cei care se purifică și se curăță. (Et-Tevbe cap. 9; versetul 108); și își curăță veșmintele. Totodată Profetul, în relatările sale afirmă: Majoritatea oamenilor nu înțeleg valoarea celor două lucruri – sănătatea și timpul. Negreșit Allah este curat, iubește curățenia și iubește oamenii curați; aveți grijă de sănătate și de mediul înconjurător. Acela dintre voi care înnoptează fără să se spele pe mâini, iar mai apoi a doua zi moare, să nu învinovățească pe nimeni altcineva … Dacă într-un loc este carantină, nu vă duceți acolo, iar dacă sunteți prinși în carantină, nu ieșiți de acolo”, se mai arată în apelul lansat de Muftiul Muurat Iusuf către credincioșii musulmani din România.

Articole din aceeasi categorie