MS: Peste 46.000 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii mai

Un număr de 46.565 persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii mai, conform prevederilor OUG 43/2020.

Potrivit celor anunțate miercuri de Ministerul Sănătății, 13.969 de persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, IML, asistenți comunitari, dar și rezidenți implicați direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19 au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut. Pentru aceștia, Ministerul Sănătății a alocat, de la bugetul de stat, fonduri în valoare de aproximativ 35 milioane lei, sume ce vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

De asemeni, alte 32.596 de persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar, aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate, au beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii mai din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Sumele alocate de CNAS sunt în valoare de peste 81,5 milioane de lei și vor fi, de asemeni, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

MS face precizarea că listele cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent sunt întocmite și asumate de managementul unităților și instituțiilor sanitare, conform legislației în vigoare.

M. T.

Articole din aceeasi categorie