MS: Peste 406.000 de doze de vaccin anti-tuberculoză BCG în curs de livrare

Ministerul Sănătății anunță că a încheiat toate procedurile necesare achiziționării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin anti-tuberculoză BCG, care vor fi livrate joi către Unifarm și ulterior către direcțiile de sănătate publică, precum și a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care, de asemeni, urmează să fie livrate în perioada următoare.

Potrivit MS, la nivel național, la începutul lunii iunie a.c. existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/ lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/ lună pentru vaccinul BCG. Ministerul „a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între județe, în funcție de necesitățile locale”, în vederea asigurării continuității în derularea Programului național de vaccinare.

Ministerul Sănătății solicită direcțiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuți în această perioadă și care nu au fost imunizați, „în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare”. Conform unui comunicat remis, miercuri, presei, toți copiii nevaccinați vor fi „recuperați la vaccinare” prin maternități și cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut