MS: Concursul de Rezidențiat – „în linie dreaptă”

Concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie „a intrat în linie dreaptă” și se va desfășura duminică, 8 decembrie, în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie de anii trecuți, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări – a anunțat, joi, Ministerul Sănătății.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4710 locuri și posturi: 3960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie (MApN, Ministerul Justiției și MAI). Pentru această sesiune, Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

Înscrierea candidaților a început în 7 noiembrie și se va finaliza în 19 noiembrie. Conform calendarului anunțat de MS, programul de înscriere la direcțiile de sănătate publică a fost prelungit în zilele de sâmbătă, între orele 09:00 – 14:00. Transmiterea listelor cu candidații înscriși de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București la Ministerul Sănătății se va face până cel târziu în 22 noiembrie. Centralizarea listelor și repartizarea candidaților pe centre universitare este prevăzută să se realizeze „cel târziu în data de 25 noiembrie 2019”, urmând ca afișarea pe site-ul rezidențiat.ms.ro a listelor cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii, să fie făcută în 27 noiembrie. Sesizarea de către candidați a eventualelor erori de redactare se va face până cel târziu în 29 noiembrie, iar în 5 decembrie se va afișa pe site-ul rezidențiat.ms.ro și pe site-urile facultăților de medicină și farmacie repartizarea candidaților pe săli, în funcție de domeniul pentru care s-au înscris. În perioada 17-19 decembrie se va face alegerea posturilor/locurilor de către candidați, în funcție de punctajul obținut. Între 6 și 14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiția pe clinici de pregătire. Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută în 1 februarie 2020.

Potrivit MS, cu 5 zile înainte de finalizarea înscrierilor și-au depus dosarele de participare 4733 de candidați, cifra fiind în dinamică.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie