Motivare CA Cluj: Sorin Apostu folosea 17 telefoane cărora le schimba cartelele pentru a nu fi prins

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, folosea un ”număr impresionant de aparate telefonice mobile” – 17 – la care schimba cartelele cu mare frecvenţă, se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj la arestarea pentru 29 de zile a edilului clujean, făcută publică miercuri. De asemenea, el avea întîlniri conspirative cu învinuiţii din dosar în parking-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, la etajul 5, loc despre care se spune în motivare că e ”în afara oricărui control al autorităţilor”.

Potrivit motivării, Sorin Apostu ”se deplasează în vacanţe exotice împreună cu oameni de afaceri care au în derulare contracte cu primăria, deplasări pe care încearcă să le ascundă, luînd măsuri de deplasare separată a lui faţă de membrii familiei sale”, ”se contactează şi ţine legătura cu unii oameni de afaceri, învinuiţi şi ei în acest dosar, numai pe anumite cartele telefonice” şi încearcă, prin soţia sa, să ascundă urmele faptelor ilicite. În plus, primarul se folosea de serviciile unei persoane pentru schimbarea IMEI-ului telefonului, ”urmărind în mod evident să nu poată fi interceptat”.

În motivarea deciziei de arestare, Curtea de Apel Cluj arată că Sorin Apostu n-a dorit să facă declaraţii ”la momentul aducerii la cunoştinţă a învinuirii, solicitînd un termen pentru pregătirea apărării, aceeaşi poziţie fiind adoptată şi după inculparea sa”.

În motivarea deciziei de arestare, care cuprinde 64 de pagini, se menţionează că ”învinuirea adusă inculpatului A. S. pînă la acest moment în prezentul dosar reţine obţinerea de către acesta, de la reprezentanţii unor societăţi comerciale care au în derulare contracte cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, cu titlu de mită, bani în sumă de aproximativ 95.000 de euro”.

”De asemenea, se arată că, pentru a disimula caracterul ilicit al primirii foloaselor necuvenite, inculpatul A. S. a angrenat-o în activităţile sale şi pe soţia sa, învinuita A.M.U., avocat în cadrul Baroului Cluj. Astfel, banii pretinşi cu titlu de mită au fost primiţi de inculpatul A. S. prin intermediul Cabinetului de avocatură al soţiei sale, sub falsa justificare a unor contracte de consultanţă”, se menţionează în motivare.

În motivare se mai precizează că mandatul de arestare a primarului Sorin Apostu expiră pe 9 decembrie, la ora 00,30. Sorin Apostu a fost arestat săptămîna trecută.

Articole din aceeasi categorie