Monica Anisie: Nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor

„La acest moment nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării lucrează la mai multe scenarii, privind cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene” – a declarat, luni, ministrul Monica Anisie, conform unui comunicat al MEC, remis presei.

Referitor la elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat și la studenții care trebuie să își susțină examenele de finalizare a studiilor, Anisie a precizat că „Ministerul Educației și Cercetării va prezenta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”. „Toate scenariile vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali (reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatelor și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor), iar decizia va fi luată de comun acord. Scenariile gândite de experții ministerului vor fi aplicate în funcție de evoluția crizei provocate de coronavirus în România și în acord cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”  – a declarat ministrul Educației.

Totodată, Monica Anisie a lansat un nou apel la calm, rugându-i pe elevi și studenți să stea în casă și să continue învățarea de acasă, iar pe părinți, „să ia toate măsurile pentru a proteja sănătatea copiilor și pentru a-i susține în activitatea de învățare de acasă”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie