Monedă dedicată centenarului Operei Române din Cluj-Napoca

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că luni, 17 februarie, va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Operei Române din Cluj-Napoca.

Moneda este din argint, cu titlu 999‰, calitate proof, are valoarea nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 g şi cant zimțat. Aversul monedei prezintă imaginea clădirii Operei Române din Cluj, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul „2019”. Reversul monedei prezintă imaginea sălii de spectacole a Operei Române din Cluj, inscripția în arc de cerc „OPERA ROMANA DIN CLUJ” și anul înființării acesteia ,,1919”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul aceastei emisiuni este de 300 de monede, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, dar inclusiv broşura de prezentare este de 395 lei/bucată. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, şi pot fi achziţionate de la Sucursala regională BNR Cluj. Pentru această, emisiune stocul de monede alocat pentru rezervări online a fost rezervat în întregime.

Articole din aceeasi categorie