Momente sărbătorești la Fundația „Porțile Deschise”

La fiecare sfârșit de an, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, copiii de la Fundația „Porțile Deschise” din municipiul Gherla se adună în curtea spațioasă a fundației, unde, în condițiile respectării normelor sanitare impuse de pandemie, în cadrul unui program artistic, ei susțin concerte de colinde, recită poezii creștine și prezintă scenete biblice.

Nu a lipsit nici bradul frumos împodobit, globurile de pe pom fiind confecționate chiar de copii. Frumoasa serbare a fost deschisă de directoarea fundației, Mariana Pavel, după care pastorul  Bisericii „Biblia  Deschisă”, Simi Hosu, a avut o prelegere biblică, scoțând în evidență Nașterea lui Isus în viața creștinilor. Cei 50 de copii au cântat colinde, au recitat poezii, au susținut un montaj literar-muzical, iar cei din grupa mare și-au etalat talentul într-o scenetă biblică despre semnificația Crăciunului. Oaspetele întâlnirii de suflet, Simi Hosu, a interpretat la chitară câteva colinde, alături de el cântând copiii și gazdele de la fundație.

Au fost clipe solemne, cu toții simțind din plin generozitatea și frumusețea sărbătorilor de iarnă, la eveniment fiind prezenți și părinții copiilor.

La plecarea acasă, copiii au primit cadouri constând în jucării și dulciuri, așa cum se întâmplă în fiecare an la Fundația „Porțile Deschise”, unde sunt marcate toate sărbătorile creștine.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut