Modificări ale măsurilor de organizare a activității în școli

Un Ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății din 6 martie,  modifică măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Ordinului, scenariul de funcționare a unității/ instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/ universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat. În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar mai mică de 6/1000 de locuitori, participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru: toți preșcolarii și elevii din învățământul primar; elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale;

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

Conform Ordinului, este permisă organizarea cu prezență fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori, a simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, a evaluărilor naționale și a orelor remediale pentru toate clasele.

„Masca de protecție este obligatorie pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal și pentru studenți și va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor, atât în interior, cât și în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu al instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare” – precizează Ministerul Educației.

Masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.
M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut