Modernizări de străzi, la Jucu

Chiar dacă ne găsim în a doua jumătate a lunii noiembrie, în comuna Jucu încă se lucrează de zor la modernizarea străzilor.

Zilele trecute, când am făcut un nou popas în localitatea ce găzduieşte Tetarom III, încă de la intrarea în comună, pe marginea şoselei naţionale Cluj-Napoca – Dej am observat asfaltul proaspăt turnat pe strada ce duce spre Biserica Ortodoxă Jucu Herghelie, dar  am remarcat şi porţiuni de carosabil modernizat în  Jucu de Sus. De la viceprimarul Mihai Cocoşi am aflat că în această toamnă s-au reabilitat 19 kilometri de străzi pe raza celor cinci sate componente. Investiţiile au fost demarate la sfârşitul verii şi continuă şi în prezent, mai ales că şi vremea este favorabilă drumarilor.

Mergând spre sediul Primăriei, am admirat şi Jucu Arena, o bază sportivă demnă de reputaţia unei localităţi ce găzduieşte nu mai puţin de 11 unităţi industriale. Un stadion asemănător are şi satul Jucu de Mijloc. Să mai amintim că în curtea fostei Şcoli Generale din Jucu Herghelie, prin grija administraţiei locale, în acest an a fost amenajat un miniteren de fotbal cu gazon artificial. De altfel, decanul de vârstă al consilierilor locali, prof. Anton Bereţchi, de peste 40 de ani se ocupă cu educarea copiilor din zonă, obţinând performanţe deosebite şi la nivel de ţară cu practicanţii şahului, tenisului de masă şi handbalului.

În aceste zile, în comuna Jucu se lucrează şi la introducerea canalizării în satele Gădălin şi Vişea, în ultima localitate fiind planificată și construirea unui cămin cultural şi a unei baze sportive. În toate cele cinci aşezări de pe Valea Someşului Mic gospodarii fac deja pregătirile de iarnă.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie