Modernizări de străzi în comuna Căşeiu

Nu este uşor să administrezi o comună cu 10 sate componente. Misiunea este cu atât mai grea, cu cât localităţile sunt dispensate pe un teritoriu destul de mare. Asta este misiunea primarului comunei Căşeiu, Silviu Boldor.

Într-o discuție purtată la sediul primăriei, edilul-şef ne-a spus că, recent, în cimitirul din Căşeiu s-a predat o capelă mortuară nouă, și asta doreşte să realizeze şi în celelalte sate. În prim plan se află însă modernizarea străzilor de pe raza localităţilor componente. Numai în  Urişor (la doar doi paşi de municipiul Dej) vor fi asfaltate străzi pe o lungime de 6 kilometri. La Căşeiu s-a început reabilitarea străzilor şi uliţelor laterale. În total, în acest an, pe raza comunei se vor asfalta 7,5 kilometri străzi. Nu de mult s-a modernizat şi drumul spre satul Leurda. Primarul Silviu Boldor doreşte ca în viitor să nu mai fie drumuri neasfaltate pe raza comunei Căşeiu, unde în mai multe localităţi este introdusă apa potabilă. În acest an se doreşte şi extinderea canalizării în satul  Coplean. Conducta va avea o lungime de 6 kilometri. În centrul de comună deja a fost construită o staţie de epurare.

Ne găsim în perioada când în hotarul satelor începe culesul porumbului. Primarul din Căşeiu are în vedere şi amenajarea de drumuri de hotar pentru uşurarea transportului produselor de pe câmp. Deocamdată, timpul frumos îi ajută pe agricultori, dar dacă vin ploile de toamnă, din cauza noroiului vor fi probleme. Prin modernizarea drumurilor de hotar se va rezolva şi acest aspect, aşa cum în  acest an au mai fost duse la îndeplinire şi alte planuri edilitar-gospodăreşti.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie