Modernizarea reţelei de canalizare din municipiul Gherla

Când, la 27 septembrie, a fost ales primar al municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan a schiţat câteva din proiectele sale pe următorii patru ani, printre care se numără şi schimbarea conductelor de canalizare de pe raza oraşului, de fapt un plan mai vechi al edililor locali. Iată că abia au trecut două luni de la alegeri şi încet-încet, acest proiect edilitar-gospodăresc prinde contur.

Deja se văd urmele acestei importante investiţii, mai ales în ceea ce priveşte spargerea carosabilului în zonele respective. Zilele trecute au fost finalizate lucrările pe străzile Grădinarilor şi Alexandru Vlahuţă din cartierul „Între ape” şi pe Aleea Brazilor din cartierul „Autogară”.  În prezent se lucrează  pe strada Trandafirilor, între blocurile de locuinţe din vecinătatea Gării CFR. După cum ne-a informat viceprimarul municipiului Gherla, Paul Măhălean, în următorii ani va fi reabilitat tot sistemul de canalizare de pe raza oraşului. Odată şi odată trebuia făcută şi această lucrare, ţinând cont că conductele sunt vechi şi uzate. Deocamdată se lucrează în cartierele urbei, iar edilii Gherlii doresc să continue  investiţia şi în lunile următoare, totul depinde de condiţile meteo din această iarnă.

Directorul sucursalei Gherla a Companiei de apă „Someş” SA, ing. Vasile Morar ne-a spus că lungimea reţelei de canalizare pe raza oraşului este de 57  kilometri. Deci, angajaţii firmei nu vor avea o sarcină uşoară, însă cunoscând profesionalismul şi  perseverenţa lor în activitatea pe care o desfăşoară, suntem siguri că lucrările vor fi efectuate în timp şi calitativ.

Chiar în momentul în care l-am interogat pe director cu privire la investiţia referitoare la reînnoirea sistemului de canalizare, acesta a fost înştiinţat că în satul Lacu (localitate componentă a comunei Geaca) s-a spart a conductă de apă. În doar  câteva minute echipa  de intervenţie, în frunte cu directorul Vasile Morar, s-a deplasat la faţa locului. De fapt, domnia sa, împreună cu primarul Ovidiu Drăgan, zi de zi supraveghează  şi bunul mers al lucrărilor de refacere a sistemului de canalizare de pe teritoriul municipiului Gherla. Paralel cu schimbarea conductelor de  canalizare va fi modernizat şi sistemul de apă potabilă din oraş.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut