Modernizarea iluminatului public în municipiul Gherla

Printre proiectele edililor gherleni pe acest an se află și îmbunătățirea iluminatului public pe raza municipiului, lucrările fiind executate din fonduri europene. Asta înseamnă că localitatea de pe malul Someșului Mic va deveni un oraș european, așa cum în privința valorilor istorice, arhitectonice și culturale este deja binecunoscută pe continentul nostru și chiar și peste Ocean.

Dacă până în prezent o parte a străzilor și a cartierelor de locuințe au fost întunecoase, după punerea în practică a proiectului, acestea vor fi iluminate ca și marile metropole europene. Nu doat străzile din zona centrală vor dispune de becuri LED, ci și ulițele de la marginea orașului și aleile din cartierele de locuințe. Gospodarii municipiului Gherla se gândesc la sporirea numărului de becuri și în cele trei sate (de fapt, cartiere) componente, Hășdate, Silivaș și Băița, unde mai există ulițe întunecoase și unde se mai semnalează infracțiuni în toiul nopții. Nu multe, dar mai sunt furturi sau tâlhării. Poate, și în această privință, se face lumină la Gherla.

Zilele trecute, viceprimarul municipiului Gherla, Paul Măhălean, ne-a informat că în acest an vor fi iluminate și trecerile de pietoni de pe străzile importante din oraș. O măsură binevenită în contextul creșterii traficului auto în perioada nopții, dar și a siguranței pietonilor. Statisticile din ultimii ani ne arată că în acest domeniu pe raza Gherlii nu s-au întâmplat evenimente rutiere deosebite, dar paza  bună trece primejdia rea. Cel puțin  așa gândesc edilii municipiului de pe Someș.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut