Mitropolitul Andrei – Un deceniu de slujire la Cluj

Împlinirea unui deceniu de la alegerea și întronizarea ÎPS Andrei ca mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului va fi marcată marți, 23 martie, printr-un eveniment aniversar ce se va desfășura, de la ora 18:00, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Vor lua cuvântul: PS Benedict Bistrițeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului și Clujului, acad. Emil Burzo și pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă. Evenimentul se va încheia cu un recital susținut de cvartetul coral mixt SYNAVLIA.

ÎPS Andrei a fost ales arhiepiscop al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujul și mitropolit al al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului în ședința din 18 martie 2011 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind instalat de către PF patriarh Daniel, la 25 martie 2011, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. După reorganizarea administrativ-bisericească în Transilvania, este mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului (Ardealul de Nord), respectiv al celei de a doua mitropolii ardelene.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut