Mitropolitul Andrei Andreicuţ: Ne doare că este atîta vrăjmăşie, ură şi ranchiună la nivelul clasei politice

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Andrei Andreicuţ, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, a deplîns, miercuri, în predica rostită după oficierea sfintei liturghii, la marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, faptul că “este atîta vrăjmăşie, ură şi ranchiună la nivelul clasei politice şi al oamenilor de rînd”.

“Trebuie să constatăm cu durere că de la mic pînă la mare încă suntem foarte slăbuţi din punct de vedere creştinesc. Dacă am fi creştini de convingere, dacă Duhul Sfînt ar lucra în sufletele noastre, s-ar întîmpla bucurie şi pace şi facere de bine. Ori unde este bucuria şi pacea, pentru că ne doare să observăm că este atîta vrăjmăşie şi neînţelegere, ură şi ranchiună începînd de la clasa politică pînă la oamenii de rînd”, a spus înaltul ierarh.

Înalt Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe toţi credincioşii să îşi “albească sufletul prin spovedanie, post şi fapte bune, pentru că fapta bună este singura care convinge”.

Zeci de mii de credincioşi au participat, miercuri, la Mănăstirea Nicula, la celebrarea sfintei liturghii de către mitropolitul Andrei Andreicuţ, înconjurat de un sobor de preoţi, avîndu-l alături şi pe episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La celebrarea liturgică de la Mănăstirea Nicula au participat, printre alţii, prefectul de Cluj, Ioan Vuşcan, subprefectul Mihnea Iuoraş, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, senatorii Alexandru Cordoş (PSD), Şerban Rădulescu (PC), Mihail Hărdău (PDL), precum şi primari din oraşe şi comune din judeţ.

Articole din aceeasi categorie