Mitropolia Clujului: Îndemn „pentru siguranța preoților și credincioșilor”

Mitropolia Clujului recomandă preoților ca, în perioada „crizei coronavirus”, pentru a garanta „un climat decent și de siguranță în desfășurarea slujbelor religioase din această perioadă”, să asigure în fiecare biserică dezinfectarea frecventă a căilor de acces și a obiectelor cu care credincioșii vin în contact, să pună la dispoziție un recipient cu dozator pentru igiena mâinilor și să asigure o bună sonorizare. Împreună cu consilierii parohiali, să vegheze la evitarea aglomerării din biserici, iar în astfel de situatii să recomande credincioșilor ascultarea slujbelor de afară sau în spațiile sonorizate de la demisol. La toate acestea, „transmisiunile Radio și TV ale sfintelor slujbe asigură comuniunea liturgică și de rugăciune pentru cei care nu pot fi în biserică”.

„În acest context de criză, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului înțelege că este de datoria ei să sprijine toate demersurile autorităților statului privitoare la limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și recomandă preoților și credincioșilor ei să respecte cu strictețe și responsabilitate recomandările medicale cu privire la siguranța sănătății lor și a celor din jur” – se spune într-un comunicat remis presei.

Conform comunicatului, în această perioadă a Postului Mare, în biserici se săvârșesc slujbe și peste săptămână, iar credincioșii „se pot spovedi și împărtăși în orice zi, evitând astfel aglomerarea în interior, în special duminica”.

„Este un semn de dragoste și responsabilitate creștină ca fiecare să se cerceteze pe sine, să nu se expună în mod inutil îmbolnăvirii și să nu îi pună în pericol nici pe ceilalți. Să sporim în aceste zile postul și răbdarea și să înmulțim rugăciunea pentru toată lumea, ca Dumnezeu să nu își întoarcă fața Lui de la noi!” – îndeamnă Mitropolia Clujului.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie