Misiune SMURD, pentru salvarea unui bebeluș

Echipajul SMURD TIM nou-născuți a pornit miercuri dimineața într-o nouă misiune, pentru a transfera un bebeluș de șapte săptămâni la cea mai mare clinică de chirurgie cardiacă din Europa, situată în localitatea Bad Oeynhausen, din Germania.

Potrivit unei postări a ISU Cluj pe rețelele de socializare, în prealabil a fost obținut acordul scris din partea clinicii din Germania, pentru a primi cazul acolo, a fost realizat pașaportul pentru bebeluș în regim de urgență (un fotograf al serviciului pașapoarte s-a deplasat la spital) și s-a obținut formularul S2 din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj.

„Urmează o grea încercare pentru bebeluș și mama sa, care-i este alături în aceste momente, dar și pentru echipajul medical al Secției ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și pentru cei doi șoferi pompieri, care vor parcurge circa 1.600 km în următoarele 16 ore. Bebelușul și mama vor ajunge pe mâinile medicilor din Germania, unde se vor putea realiza intervențiile necesare pentru a salva viața bebelușului. Ne bucură enorm această șansă primită de bebeluș și de părinții săi, care poate nu ar fi fost posibilă fără implicarea și inițiativa unor oameni simpli, care le-au sărit în ajutor. Le dorim putere pentru a lupta în continuare și ne dorim să revedem familia întoarsă cu bine acasă acasă!” – se spune în postarea ISU Cluj.

Articole din aceeasi categorie