Misiune Grecia: Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias – salvată de pompierii români de la distrugere

După zile întregi de luptă cu incendiul din regiunea Vilia, ultimele echipaje ale pompierilor militari români s-au retras din zona respectivă în baza de operații a modulului român, din localitatea Eleftina.

Obiectivul pe care l-au protejat zi și noapte a rămas în siguranță. Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias a fost înconjurată de flăcările uriașe încă din cursul zilei de luni. Cu toate acestea, în mod minunat, dar și cu aportul pompierilor români, a fost salvată de la incendiere și de la distrugere completă. Mănăstirea, cu toate construcțiile sale (biserică, paraclis, trapeză, pangar, chilii și anexe), a fost predată în siguranță măicuțelor care viețuiesc acolo – informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit aceleiași surse, miercuri seară, salvatorii români au strâns tehnica de intervenție și echipamentele de lucru, și-au luat rămas bun de la gazde și au pornit încolonați către bază. Misiunea din zona Mănăstirii s-a încheiat cu bine, iar pompierii militari români sunt pregătiți, în continuare, pentru noi provocări și eventuale misiuni, la care oficialii eleni i-ar solicita să intervină.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut