Mișcarea Rusiei în estul Ucrainei

Rusia se regrupează în partea de est a Ucrainei, pe care o controlează, pentru a relua ofensiva, a declarat vineri general-colonelul Oleksandr Sîrski, comandant al forţele terestre ale armatei ucrainene, informează Reuters.

„După o lună de lupte aprige şi pierderi semnificative în direcţiile Kupiansk şi Lîman, inamicul îşi regrupează forţe şi mijloace, aducând simultan brigăzi şi diviziuni nou formate de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a spus Oleksandr Sîrski pe canalul său Telegram. Scopul principal al acestor măsuri este să „crească nivelul potenţialului de luptă şi să reia operaţiuni ofensive active”.

Comandantul forţele terestre ale armatei ucrainene nu a oferit detalii despre regruparea rusă, dar a spus că forţele inamicului au continuat cu artileria grea, tiruri de mortiere şi atacuri aeriene.”În astfel de condiţii, trebuie să luăm prompt toate măsurile pentru a ne întări apărarea pe liniile ameninţate şi să înaintăm acolo unde este posibil”, a spus generalul.

Kupiansk, un oraş cu o populaţie înainte de război de aproximativ 27.000 de locuitori, a fost capturat de Rusia în primele zile ale invaziei din februarie 2022, dar trupele ucrainene l-au recucerit într-o ofensivă fulger în luna septembrie.

Autorităţile regionale au anunţat evacuarea obligatorie a populaţiei civile din apropierea frontului de la Kupiansk la începutul acestei luni din cauza bombardamentelor zilnice ale forţelor ruse.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile de pe câmpul de luptă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut