Mișcare surpriză în PSD Cluj. Un cunoscut politician se reîntoarce în tabăra social democrată

La trei ani după ce a părăsit tabăra social democrată în contextul în care la șefia organizației județene a fost numit controversatul antreprenor Liviu Alin Doru Alexa, Remus Lăpușan este, potrivit surselor ziarului Făclia, cu un pas în PSD.

Conform informațiilor, este o chestiune de zile până la oficializarea acestei mișcări politice a lui Remus Lăpușan.

Contactat telefonic, politicianul clujean nu a negat informația ziarului nostru cum că s-ar întoarce în PSD.

„Îmi doresc o stângă mai puternică la nivelul județului Cluj și mă gândesc serios să iau o decizie în acest sens în perioada următoare. De altfel, sunt mulți colegi din PSD care îmi cer să revin în partid, dar sunt și colegi din Pro România care doresc să reintre în PSD”, a declarat Remus Lăpușan pentru Făclia.

Lăpușan a intrat în tabăra social democraților în 1993, iar în perioada 1999-2005 a condus organizația clujeană de tineret a partidului. Din 2005 și până în 2010 a deținut funcția de președinte al PSD Cluj-Napoca iar între 2010-2016 a condus organizația județeană a partidului. În mandatul lui Remus Lăpușan, PSD Cluj a obținut cele mai bune rezultate de după 1989. Astfel, în 2016, urma alegerilor locale, PSD Cluj a avut 33 de primari, 12 consilieri județeni și 347 de consilieri locali.

Lăpușan a părăsit însă organizația social democrată în 2019 după 26 de ani de activitate.

El își explica demersul din cauza unui ”sentiment de neîncredere pe care îl are în ultima vreme” şi a ”managementului defectuos al partidului”.

”Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii şi comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali. Am avut speranţa, după 26 mai, că printr-un proiect de democratizare a PSD, vom reveni la optimizarea relaţiei de reprezentare şi democraţie de partid care să nu fie pusă între paranteze de către un singur om dar se pare că actuala conducere nu a înţeles bine înfrângerea de la europarlamentare şi a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere”, explica politicianul clujean. Remus Lăpuşan îşi mai anunța atunci demisia și din Consiliul Judeţean Cluj: ”Cluj-Napoca este un centru universitar de excelenţă, un oraş cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuţi de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj şi îmi înaintez demisia atât din PSD cât şi din Consiliul Judeţean Cluj”.

Mesajul era însoţit şi de un îndemn al lui Lăpuşan lansat către colegii care ”sunt animaţi de valorile social democrate” şi pe care îi îndeamna să intre în proiectul Pro România Cluj.

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut