„Mireasma dragostei” plutește în aer la Iulius Mall Cluj – ateliere de preparare a parfumurilor și expoziția „Afrodiziace și anti- afrodiziace de-a lungul timpului”

De dragoste trebuie să ne bucurăm în fiecare zi, dar dacă avem ocazia să o celebrăm de două ori la distanță foarte scurtă de timp strângem și mai multe momente fericite în viața noastră. Iulius Mall Cluj, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, marchează luna iubirii cu expoziția „Afrodiziace și anti-afrodiziace de-a lungul timpului”, dar și cu un atelier de realizare parfumuri. Nu vă spunem noi care este exact secretul fericirii, dar până pe 28 februarie puteți afla lucruri foarte interesante despre cum să o întreții.

Expoziția „Afrodiziace și anti-afrodiziace de-a lungul timpului” din Iulius Mall Cluj încă mai poate fi vizitată până pe 28 februarie, așa că ia-ți jumătatea și petreceți Dragobetele descoperind încă ceva despre cultura noastră românească. Aflată la etajul 1, aceasta cuprinde o serie interesantă și impresionantă de informații și imagini despre afrodiziace și anti-afrodiziace. În trecut, acestea se găseau și la farmacii și erau bazate pe ingrediente bizare, exotice, uneori de origine vegetală, alteori animală. Astfel, vei afla care este sursa cuvântului „afrodiziac” și cum se pregăteau băuturile din diverse plante (cacao, cafea), ce aveau atât efect afrodiziac, cât și medical. Cum funcționa ca afrodiziac cardamonul, nucșoara, sepia sau furnicile, ce băutură era considerată „Poțiunea dragostei” și unde găseai „Iubire la sticlă”. La anti-afrodiziace vei regăsi camforul, însă te vor surprinde multe alte „ingrediente” despre care vei citi la Iulius Mall. Curatorul expoziției este Ana-Maria Gruia, iar intrarea este liberă.

Ca o completare a acestui eveniment, tot în Iulius Mall au avut loc o serie de ateliere de preparare parfumuri. Participanții au descoperit istoria unora dintre ele și au putut să-și realizeze propriile esențe parfumate pe care le-au luat acasă. Evenimentele fac parte dintr-o serie de expoziții și activități pe care Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei le realizează în Iulius Mall Cluj încă de anul trecut și care au scopul de a aduce istoria și cultura transilvăneană mai aproape de public.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut