Mircea Irimie, candidatul Pro România la Primăria Turda, propune „o administrație transparentă şi aplicată”

În acest an, PRO ROMÂNIA TURDA va susţine examenul de maturitate şi capacitate politică, prilejuit de cele două rânduri de alegeri.

Preşedintele acestei filiale şi candidat pentru funcţia de primar al municipiului Turda, Mircea Irimie, atrage atenţia, într-un interviu, asupra valorilor promovate de Pro România şi nu în ultimul rând, explică ce anume îl determină să intre în această competiţie electorală?

Reporter: Domnule Mircea Irimie, în urmă cu aproximativ cinci luni aţi fost ales preşedinte al filialei Pro România Turda. Ce le propune turdenilor formaţiunea pe care o reprezentaţi?

Mircea Irimie: PRO ROMÂNIA este un partid de centru stânga, profund atașat valorilor naționale.  PRO ROMÂNIA reprezintă social – democrația autentică din Romania și va reprezenta cu onestitate și eficiență clasa mijlocie, intelectualitatea, încurajând inițiativa antreprenorială, dar protejând, în același timp, viitorul copiilor și liniștea părinților și bunicilor noștri. Suntem partidul oamenilor care cred în România şi de aceea promovăm o politică de echilibru şi armonie în societatea românească. Prin politici publice corecte și echitabile trebuie aplicata o grilă socială care să creeze drepturi și șanse egale pentru fiecare cetățean şi să elimine privilegiile, discriminările, care au produs distorsiuni grave și dureroase între români. Din păcate, şi la Turda, social – democrația traversează o perioadă nefastă. Partidul Social Democrat s-a îndepărtat de valorile stângii, fiind părăsit chiar și de liderul său, în favoarea liberalismului. Neajunsurile şi nevoile unei societăți care se confruntă cu o migrație enormă a locuitorilor municipiului spre alte locuri, care să le ofere siguranță si perspective au rămas nereprezentate și neprotejate. Profit de acest prilej pentru a le adresa celor abandonați de foștii lor lideri din PSD chemarea prietenească să se alăture nouă, pe un drum politic nou, într-o formațiune de centru – stânga modernă, eficientă și pragmatică. PRO ROMÂNIA TURDA propune un dialog deschis cu toţi cetăţenii şi derularea unor dezbateri concrete, pentru inventarierea tuturor problemelor şi stabilirea soluțiilor pentru rezolvarea acestora.

PRO ROMÂNIA TURDA adresează un mesaj de încredere cetățenilor municipiului, asigurându-i, că dispunem împreună de resurse umane valoroase, care să susțină întregul nostru patrimoniu local, îmbogățindu-l cu noi valori din artă si cultură, educație și sănătate, meșteșuguri și artă populară, sport de performanță sau de masă. Ne facem o datorie de onoare din a-i așeza la loc de cinste pe toți cei care şi-au consacrat viața sau cariera profesională în slujba comunității, dar vom încuraja aportul noilor voci ale cetății, chemate să perpetueze frumoasele noastre tradiții.

O atenție deosebită vom acorda mediului economic, atât antreprenorilor locali cât și managerilor marilor companii private, oferindu-le condiții optime pentru dezvoltare, astfel încât, la rândul lor să garanteze locuri de muncă bine plătite, contribuind semnificativ la resursele bugetului local.

Municipalitatea trebuie să ofere speranță tinerilor, generației viitorului, mizând pe inițiativa și capacitatea lor de a înnoi perspectivele și a dinamiza acțiunile.

Reporter: În acest an, în România vor avea loc două confruntări electorale importante, alegerile locale şi cele parlamentare. Cum s-a pregătit organizaţia pe care o conduceţi pentru aceste ‘’bătălii’’?

Mircea Irimie: În acest an, PRO ROMÂNIA TURDA își va da examenul de maturitate şi capacitate politică.  În primul rând, abordăm cu maximă seriozitate campania pentru alegerile locale din vară. Am constituit o echipă de specialiști, cu experiență şi cu un parcurs merituos în domenii relevante de activitate socială, alături de care lucrăm împreună la oferta electorală. Elaborăm un set de propuneri concrete şi aplicate, care să pună în valoare potențialul orașului nostru şi care să creeze locuri de muncă bine plătite si care să aducă un plus de valoare calității vieții din oraș. De asemenea, impreună cu alți colegi, care au expertiză importantă în domeniul sistemului de apărare și siguranță, identificăm soluțiile cele mai bune pentru a creşte siguranța turdenilor, gradul de confort al locuirii în municipiu.   Numărul membrilor şi simpatizanților este în continuă creştere, astfel, săptămână trecută 70 de noi colegi şi-au completat şi semnat adeziunile la PRO ROMÂNIA TURDA, urmând ca în fiecare lună care urmează să avem câte o ședință de validare a noi membri. Ne angajăm cu încredere în cursa pentru alegerile locale, iar rezultatul acestora va constitui premisa pentru următorul pas, cel al alegerilor parlamentare.

Reporter: Cum veţi face faţă competiţiei cu partidele vechi, PSD, PNL sau cu formaţiunile mai noi, PMP şi USR, ţinând cont de faptul că partidul din care faceţi parte nu are aleşi locali?

Mircea Irimie: Sub nicio formă nu considerăm un handicap, la acest moment, faptul că nu avem niciun reprezentant în Consiliul Local. Startul de la zero ne dă posibilitatea de a oferi turdenilor o politică nouă, lipsită de compromisurile trecutului. Cetățenii știu și au trăit pe pielea lor faptul că partidele vechi nu au reprezentat cu adevărat comunitatea în Consiliul Local, în cea mai mare măsură. Mandatul 2016 – 2020 a avut parte de consilieri lipsiţi de inițiative și demersuri viabile (cu mici excepţii). Mă refer la consilieri ajunși în funcţie pe liste de partid, care nu au avut nicio propunere personală de hotărâre de consiliu local și care au uitat angajamentele din campanie Concret,  după ce s-au văzut în funcţie, o mare parte au îndeplinit rolul de macarale (votanți la comandă) şi şi-au negociat avantaje personale, posturi, funcții sau locuri de muncă pentru ei sau cei din familie, iar alții, avantaje economice pentru firmele pe care le dețin direct sau indirect. Practic, 70% din actualii consilieri locali nu ar trebui să mai facă parte din viitorul for, dacă dorim să progresăm. Adresez scuze şi aprecieri celor câțiva consilieri care într-adevar au fost implicați şi consacrați interesului public. Astfel, unele partide au fost aproape invizibile, iar altele au parafat compromisuri inacceptabile, stânga cu dreapta,  anulându-și identitatea politică și creând o mare confuzie în rândul electoratului.

Reporter: Din informaţiile prezentate de conducerea judeţeană a Pro România reiese că dumneavoastră veţi fi candidatul pentru funcţia de primar în acest oraş. Ce vă determină să intraţi în această competiţie?

Mircea Irimie: M-am născut, am crescut şi mi-am întemeiat familia în Turda. Mă leagă amintiri şi sentimente puternice față de acest oraș. Şi eu, şi soția, şi copiii noştri am urmat şcoala generală şi gimnazială la Turda. Aici sunt înmormântați părinții noștri și generație după generație ne identificăm cu comunitatea turdeană.  Timp de 4 ani, în mandatul 2008 – 2012 am avut onoarea de a deține funcția de viceprimar al municipiului Turda, în mandatul 2012 – 2016 am fost deputat în Parlamentul României, iar în anul 2017, pentru o anumită perioadă am ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social.  Muncesc din iunie 1985, iar în această perioadă de 35 de ani am muncit atât la stat, cât și în privat, acumulând o experiență semnificativă. Aici sunt rădăcinile mele, aici sau pentru acest oraș drag mie am muncit o viață, am multă putere de muncă şi determinare şi vreau să fiu de folos comunității turdene de care sunt foarte atașat. Îmi doresc să fiu parte din tot ce se întâmplă bun în oraşul nostru. Am o datorie de onoare!

Reporter: Ce tip de administraţie propuneţi turdenilor?

Mircea Irimie: O administraţie participativă, în care toţi cetăţenii să se regăsească. Relația dintre administraţia locală şi cetăţeni trebuie să fie deschisă şi onestă și să aibă la bază dialogul deschis şi sincer între cele două părți. O administrație care să respecte legea administrației publice şi care înainte de adoptarea bugetului să deschidă sesiuni de dezbateri publice și care să țină cont de dorințele cetățenilor. O administrație transparentă şi aplicată în care cetăţeanul sa fie respectat, iar adresele şi sesizările lui să primească răspuns în termenul limită de 30 de zile. O administrație care să respecte programul de audiențe și să soluționeze problemele cetățenilor. O administrație care să nu pună frână antreprenorilor şi să-i susțină. Să elibereze avizele, autorizațiile, certificatele de urbanism, autorizațiile de construire, sau orice alt document în cel mai scurt timp.

Reporter: Care ar fi obiectivele filialei Turda a Pro România pentru alegerile locale din acest an?

Mircea Irimie: În primul rând, dorim să-i unim pe toți cei care cred în social-democrație din Turda şi care cred că Victor Ponta este un politician valoros, care a dovedit prin bună guvernare atașamentul său real față de oameni și România. Social-democrația trebuie salvată, pentru ca oamenii să aibă din nou speranță şi încredere unii în ceilalţi şi cu toții într-un stat care se află exclusiv în slujba națiunii. În al doilea rând, având o echipă puternică și o ofertă electorală care să aducă soluții pentru nevoile turdenilor cu propuneri înțelepte şi reale, ne dorim câștigarea funcţiei de primar, a unui număr de 5 consilieri locali și a unui consilier județean. Îi chemăm pe turdeni să ne dea posibilitatea de a fi cu adevărat în slujba lor.

Articole din aceeasi categorie