Mircea Abrudean, numit secretar general adjunct al Guvernului

Fostul prefect de Cluj, Mircea Abrudean a fost numit în funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a primului ministru Florin Câțu. Actul a fost emis miercuri și a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

În activitatea sa, secretarul general al Guvernului este ajutat de trei secretari generali adjuncți, cu rang de secretar de stat, Secretarul general adjunct îndeplineşte atribuţii delegate de secretarul general. Potrivit negocierilor purtate de liderii coaliției de guvernare, cele trei funcții de secretar general adjunct al Guvernului revin PNL, UDMR și USR PLUS.

Mircea Abrudean a ocupat în perioada decembrie 2019-3 februarie 2020 funcția de prefect al Județului Cluj.

El spune că a acceptat și asumat noua funcție ca urmare a perioadei pe care a petrecut-o în funcția de prefect al județului Cluj și ocaziei de a fi direct implicat în gestionarea evenimentelor din ultimul an.

Mesajul lui Mircea Abrudean

Astăzi a încetat mandatul meu de prefect al județului Cluj și urmează să îndeplinesc funcția de Secretar General Adjunct al Guvernului, una cu noi provocări și responsabilități.

Încrederea cu care am acceptat și asumat noua funcție, se datorează incontestabil ultimei perioade pe care am petrecut-o în funcția de prefect al județului Cluj și ocaziei unice de a fi direct implicat în gestionarea evenimentelor din ultimul an, care au afectat atâta lume și care au fost de departe cele mai mai importante și mai dificile din carieră.

Am fost preocupat să gestionez cât mai bine situația cauzată de pandemie, cu toate provocările date de starea de urgență și starea de alertă, nevoia de a găsi soluții la situațiile apărute în sistemul medical, mobilizarea instituțiilor și oamenilor care dispuneau de resursele necesare sprijinirii luptei împotriva COVID-19 și în același timp, am acordat atenția necesară activităților curente ale instituției. Am făcut-o ca pe o datorie de onoare și credință, convins că nimic nu este mai nobil decât să fii în slujba cetățenilor.

Toate aceste lucruri nu le-aș fi putut realiza fără sprijinul și încrederea colegilor din Instituția Prefectului Județului Cluj, aportul și profesionalismul tuturor structurilor și instituțiilor din cadrul CJSU, care au fost implicate direct în gestionarea pandemiei, susținerea și energia medicilor și reprezentanților spitalelor, optimismul și energia asociațiilor de voluntari, buna colaborare cu administrația locală, dialogul constructiv cu mass-media sau simpla și onesta încurajare a cetățenilor.

Mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat pe parcursul mandatului meu. După fiecare colaborare, am rămas cu un plus de înțelepciune, experiență și încredere.

Le mulțumesc clujenilor pentru că au înțeles în toată această perioadă să fie responsabili și înțelegători și că au demonstrat încă o dată ceea ce știe toată țara: Clujul e altceva!

Vă doresc tuturor sănătate, gânduri bune și vă asigur că voi rămâne întotdeauna aproape de Cluj!”, a transmis Mircea Abrudean.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut