Minoră exploatată sexual de doi tineri din zona de est a României

Doi tineri, unul din Brăila, celălalt din Galați, au fost arestați la Turda pentru proxenetism după ce au exploatat sexual o minoră de 16 de ani. IPJ Cluj a anunțat că la data de 11 ianuarie a.c. polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii și cei ai Poliției municipiului Câmpia Turzii, cu sprijinul efectivelor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila și Galați, au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiile Brăila și Galați, în urma cărora au pus în executare 2 mandate de aducere pentru continuarea cercetărilor, într-un dosar penal ce vizează infracțiunea de proxenetism în formă continuată.

În cauză sunt vizați doi tineri, respectiv unul de 26 de ani, din județul Galați și un altul de 21 de ani, din județul Brăila, cercetați de polițiști după ce în perioada iulie – noiembrie 2022 ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către o minoră în vârstă de 16 ani, facilitând activitatea acesteia prin asigurarea clienților.

În cadrul perchezițiilor au fost identificate și ridicate bunuri de interes în cauză.

În urma activităților investigative și a probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.

Judecătoria Turda a dispus față de tânărul de 26 de ani luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar pe numele tânărului de 21 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut