Minor care muncea în Cluj, ca zilier, 8 ore pe zi

Inspectoratul Teritorial d Muncă Cluj a efectuat, în perioada 19 – 23 septembrie, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 52/2011, privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

În Cluj au fost făcute 27 de controale, în cursul cărora s-a constatat că desfășurau activitate 225 de zilieri. Inspectorii au aplicat o sancțiune contravențională, cu amendă de 6.000 lei, pentru faptul ca un ziler minor desfasura activitate opt ore pe zi în loc de 6 ore pe zi, asa cum prevede legea.

Obiectivele campaniei de control au vizat, printr altele, identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri și luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceștia a prevederilor Legii 52/2011, creșterea gradului de conștientizare a clor care desfășoară activități cu caracter ocazional și, nu în ultimul rând, identificarea celor care utilizează munca copiilor și tinerilor fără repectarea prevederilor legaale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut