Mini-vacanța de Sfânta Marie umple Delta Dunării cu turiști

Jumătatea lunii august, care coincide cu sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari din calendarul creștin și, totodată, zi legală nelucrătoare, este, de ani buni, perioada cea mai aglomerată în destinațiile de vacanță, iar Delta Dunării nu face excepție.

Conform datelor furnizate de reprezentanții unei unități turistice din zonă, în weekendul prelungit 12-15 august, gradul de ocupare va fi de aproape 100%. Unul dintre motivele pentru care turiștii au ales Delta este legat de evenimentele cultural-artistice programate în cadrul Festivalului Internațional de Film Independent “Anonimul”, ce se va desfășura în perioada 8 – 14 august, la Sfântu Gheorghe.

În general, turiștii care aleg Delta Dunării ca destinație pentru vacanța de vară sunt atrași de plajele sălbatice de la Sfântu Gheorghe, precum și de numeroasele experiențe de care pot avea parte aici – excursii cu barca pe canale, explorarea deltei într-un caiac, bird-watching etc. Tocmai de aceea, Delta rămâne o destinație căutată și după mijlocul lunii august, dată considerată vârful sezonului estival. De remarcat că, de regulă, hotelierii din zonă reduc tarifele cu aproximativ 10% după data de 10 septembrie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut