Ministrul Agriculturii s-a întâlnit cu primari și fermieri clujeni

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu s-a întâlnit, miercuri după amiază, cu primari şi fermieri din judeţul Cluj.
Întâlnirea a avut loc la Căminul cultural din Jucu de Mijloc, localitatea ce va găzdui în perioada 5-8 mai Târgul AGRARIA.

Ministrul a prezentat noile programe din agricultură și i-a încurajat pe fermieri să se asocieze. Adrian Chesnoiu a mai spus că va acționa pentru a obține mai multe fonduri europene pentru agricultorii români astfel încât să devină mult mai viabili din punct de vedere economic. Adrian Chesnoiu a mai precizat că un alt obiectiv vizează susținerea tuturor sectoarele din agricultură astfel încât să fie asigurată toată gama produse necesare menținerii siguranței alimentare în țara noastră.
Ministrul a mai anunțat că miercuri s-a făcut un pas important pentru asigurarea independenței energetice a fermelor și unităților de producție din industria alimentară. Și asta după ce Guvernul a aprobat cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României. Fermierii şi primarii prezenți la întâlnire s-au arătat interesați de evoluția prețurilor şi de modul de accesare a fondurilor europene.
La evenimentul de la Jucu a participat și Ioan Oleleu, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. El a anunțat cu această ocazie că se analizează redeschiderea târgurilor de animale, altele decât porcinele. Adrian Chesnoiu va participa joi la deschiderea Târgului AGRARIA.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut