Miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna anunţă că miniştrii acestei formaţiuni se retrag din Cabinetul Florin Cîţu şi că îşi vor depune demisiile marţi dimineaţa.

Precizările au fost făcute în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, alături de toţi miniştrii şi parlamentarii USR PLUS. „Florin Cîţu a dinamitat conştient şi perfect responsabil această coaliţie”, a precizat Barna. El a menţionat că reprezentanţii USR PLUS au fost deranjaţi de faptul că în cadrul Birourilor Permanente Reunite a fost pusă la îndoială validitatea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură. O şedinţă a Biroului Naţional USR PLUS a avut loc luni, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi figurând subiectul demisiei miniştrilor.

Referitor la tensiunile din coaliţie, premierul Florin Cîțu a declarat că „trebuie să oprim declaraţiile şi să ne aşezăm la masa dialogului”.

„Eu am spus că este trist să vedem partenerii de coaliţie alături de AUR, un partid extremist. Acum văd că partenerii de coaliţie vor să fie şi lângă PSD. Eu îmi aduc aminte că împreună am fost în stradă împotriva legilor justiţiei modificate de PSD. Cred că trebuie să oprim declaraţiile şi să ne aşezăm la masa dialogului, pentru că nu fac bine aceste declaraţii”, a afirmat prim-ministrul, care participă la un eveniment la Templul Coral din Capitală.

În cursul aceleiaşi zile, Cîţu a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Soluţia este aceeaşi pe care am prezentat-o din primul moment – dialogul. Sunt dispus în continuare să continuăm dialogul. Eu consider că doar o coaliţie de dreapta poate conduce România astăzi, această coaliţie cu care am pornit la drum. Trebuie doar să ne aşezăm la masă şi să discutăm (…). Concluzia este aceeaşi pe care şi domnul preşedinte a spus-o în acest weekend, pe care am spus-o şi eu – singura soluţie pentru România o reprezintă o coaliţie de dreapta, această coaliţie de dreapta”, a afirmat Florin Cîţu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut