Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate

Ministerul Sănătății va extinde, începând din 1 decembrie a.c., lista de medicamente gratuite și compensate, cu 21 molecule noi, cele mai multe destinate pacienților cu afecțiuni oncologice.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate” – informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat remis ziarului Făclia.

Potrivit comunicatului, actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea a 21 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, Parkinson, insuficiență cardiacă, boli endocrine și metabolice, afecțiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar și amiotrofie spinală musculară. Cele mai multe medicamente nou introduse în listă, respectiv 8, sunt destinate pacienților cu afecțiuni oncologice.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut