Ministerul Sănătății a finalizat prima etapă a evaluării proiectelor depuse prin PNRR pentru construirea de spitale

• Proiecte din Cluj, declarate eligibile

Ministerul Sănătății anunță că a finalizat evaluarea celor 46 de dosare de finanțare depuse în cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și vor intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare.

În lista celor 42 de obiective de investiții eligibile, publicată pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR, din Cluj se regăsesc: Construirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca; Construirea Centrului de Transplant Multiorgan Cluj; Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – Secția Clinică Neurochirurgie – Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj; Extindere, consolidare și etajare corp C3 laborator, pentru amenajare sală hibridă și laborator analize medicale, în vederea realizării unui sistem integrat pentru tratament și îngrijire al pacientului – Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu”

„În urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. Lista finală va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern” – precizează Ministerul Sănătății.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut