Ministerul Educației recomandă limitarea „oricăror manifestări colective școlare și extrașcolare”

Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către inspectoratele școlare județene prin  care solicită limitarea/ suspendarea/ anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate și limitarea la maximum/ suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

„În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția Județeană de Sănătate Publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/ persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/ adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase” – se arată într-o informare a MEC, transmisă presei.

Ministerul Educației și Cercetării recomandă și ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/ incinta unităților de învățământ, evitându-se, în acest mod, riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Măsurile sunt solicitate „având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările MS și MAE referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie