Ministerul Educației încurajează înscrierea on-line în clasa pregătitoare

Calendarul de înscrieri pentru clasa pregătitoare se prelungește cu o săptămână (atât pentru înscriere, cât și pentru validare). MEC încurajează înscrierea on-line în clasa pregătitoare, urmând ca validarea să se realizeze ulterior. De asemeni, se prelungește perioada pentru evaluarea psihosomatică.

Măsurile au fost anunțate marți, 10 martie, în cadrul unei videoconferințe cu ministrul Educației și inspectorii școlari generali, în care s-au discutat și alte măsuri privind prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus (SARS-COV-2).

Propunerea suspendării cursurilor în învățământul preuniversitar a fost făcută de Ministerul Educației și Cercetării și a fost aprobată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU). La nivel județean se pot lua și alte măsuri de către comitetele județene. Procedurile sunt stabilite de Ministerul Sănătății – a anunțat, marți, MEC.

În cadrul videoconferinței s-a mai anunțat: sistarea cursurilor în tot sistemul de învățământ, până în 22 martie; suspendarea tuturor schimburilor de experiență; suspendarea stagiilor de practică în spitale pentru cursanții școlilor postliceale sanitare; suspendarea concursurilor școlare, sportive (inclusiv antrenamentele), olimpiadelor și simpozioanelor. Acolo unde este posibil, angajații vor munci de la domiciliu.

Simulările examenelor naționale se amână până la o dată pe care o va anunța Ministerul Educației.

Conform MEC, materia neefectuată va fi recuperată potrivit hotărârilor luate în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ. Angajații din sistem vor fi în activitate și vor beneficia de plata integrală a salariilor.

Etapele concursului pentru acordarea gradației de merit se susțin în continuare. În condițiile în care este posibil, cadrele didactice vor susține/ posta cursuri suport on-line și se va nominaliza la nivel de inspectorat școlar o persoană care va gestiona acest proces.

Întâlnirea cu responsabilii SIIIR și EDUSAL se amână.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie