Mineralia – Cristale de vară

Cristale naturale de cuarț, calcit, pirită; eșantioane de colecție din hematit, aventurin, malachit, azurit; minerale șlefuite, roci, obiecte sculptate, agate, geode de ametist și citrin – sunt doar câteva dintre atracțiile expoziției „MINERALIA – Cristale de vară”, care va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie, în curtea interioară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Podoabele și bijuteriile sunt realizate din pietre – pietre fine, pietre semiprețioase brute sau șlefuite – alături de chihlimbar auriu din Marea Baltică sau chihlimbar roșu de Colți, România.

La această ediție – anunță MET – nu vor lipsi „suvenirurile marine”: coliere din perle, sidef, scoici de dimensiuni mari, bijuterii din coral roșu; obiecte decorative din aragonit de Maroc, colonii de coral fosil, amoniți, trilobiți (fosile cu vârsta de sute de milioane de ani), crini de mare sau lemn pietrificat, toate martori ai evoluției geologice a Pământului.

Larimar, piatra albastră descoperită numai în Republica Dominicană, tanzanitul violet din Africa, opalul negru din Australia vor completa gama pieselor inedite din cadrul expoziției.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut