Mii de polițiști mobilizați pentru deschiderea anului școlar

Peste 10.000 de polițiști vor fi în misiune, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din toată țara, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Începând din 9 septembrie, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. Zilnic, polițiștii vor fi în zona școlilor, la orele la care elevii vin și pleacă de la cursuri, fiind supravegheate traseele lor de deplasare. Polițiștii de la rutieră aflați în serviciu pe arterele de circulație intens tranzitate și din apropierea unităților de învățământ vor asigura fluența traficului rutier. Se vor intensifica acțiunile polițiștilor pentru prevenirea absenteismului școlar, pentru a preveni delicvența juvenilă și pentru a combate orice situație ce ar putea duce la victimizarea minorilor – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, în anul școlar 2018 – 2019, față de anul școlar precedent, numărul infracțiunilor de furt, lovire sau alte violențe a fost în scădere. Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91,41%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul – în zona adiacentă acestora. În 2018 – 2019, comparativ cu anul școlar precedent, numărul infracțiunilor sesizate în incinta unităților de învățământ a scăzut cu 2,15%, iar cel al infracțiunilor sesizate în zona adiacentă, cu 6,5%. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi (al căror număr a scăzut cu 8,34%) și loviri sau alte violențe (în scădere cu 2,22%) – precizează sursa citată.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie