Mihăilă: Elevii confirmați pozitiv SARS-COV-2 revin, din ziua a opta, după un test antigen rapid

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, miercuri, că elevii confirmați pozitiv SARS-COV-2 pot reveni la școală, începând cu ziua a opta, după efectuarea unui test rapid antigen.

„În ceea ce privește testarea și măsurile care se iau atunci când apare un caz pozitiv, fie că este un caz simptomatic care a fost testat în școală și diagnosticat pozitiv, fie că direcția de sănătate publică sau părintele a anunțat școala că unul dintre copii s-a pozitivat, atitudinea este: dacă vorbim de clase la învățământul preșcolar și de clasele de la pregătitoare până la clasa a VI-a, inclusiv ca elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv să continue învățământul online timp de 14 zile, dar se poate reveni, începând cu ziua a opta, prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative”, a spus Mihăilă, citată de AGERPRES.

Ea a precizat că testarea în ziua a opta se organizează în școli de către personalul medical al unităților de învățământ acolo unde este disponibil sau prin mobilizarea echipelor de la direcțiile de sănătate publică, acolo unde personalul este disponibil.

„Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua a opta se prelungește învățământul online până în ziua a paisprezecea, moment în care se întorc la școală. Pentru copii din clasele a VII-a, a VIII-a și învățământul liceal, la apariția unui caz pozitiv în școală există două situați: copii care au fost vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și fac dovada în ceea ce privește aflarea într-una din cele două situații pot continua să învețe față în față. Ceilalți copii trec pe învățământ online, la fel ca și în clasele primare și până la clasa a VI-a, pentru 14 zile, dar cu posibilitatea testării și revenirii la școală începând cu ziua a opta”, a arătat ministrul Sănătății.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut