Mihaela Buzărnescu a ajuns în semifinalele turneului Winners Open de la Cluj-Napoca

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului Winners Open de la Cluj-Napoca, după ce a a învins-o pe Kristyna Pliskova (Cehia), cu 7-5, 6-3.


Buzărnescu (33 ani, 170 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 27 de minute. Pliskova (care a încheiat cu 11 aşi) a început mai bine şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Buzărnescu a reechilibrat disputa, luând trei ghemuri la rând (3-4). Mihaela a reuşit să câştige primul set cu 7-5, încheind cu break. Ea a continuat evoluţia bună şi în actul secund, în care a condus cu 3-0 şi şi-a păstrat avantajul până la final.
Singurul meci direct anterior dintre Buzărnescu şi Kristyna Pliskova (29 ani, 123 WTA), s-a încheiat cu victoria Mihaelei, cu 6-2, 6-3, în 2018, în sferturi la Praga.
Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 10.100 de dolari şi 110 puncte WTA, iar în semifinale o va înfrunta pe Mayar Sherif (25 ani, 119 WTA), care a devenit la Cluj-Napoca prima jucătoare egipteană care accede în semifinalele unui turneu WTA. Ea a învins-o pe Kristina Kucova (Slovacia), cap de serie numărul opt, cu 6-3, 6-1.
În alt meci jucat vineri, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au fost învinse în sferturile de finală ale probei de dublu de perechea Alexandra Panova (Rusia)/Julia Wachaczyk (Germania) cu 7-6 (9), 6-1. Meciul fusese întrerupt joi seara, din cauza întunericului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut