UPDATE Microbuz lovit de tren – nouă persoane rănite

Nouă persoane au fost rănite într-un accident care s-a produs la pasajul de cale ferata, din localitatea Urișor, comuna Cășeiu, între un microbuz și un tren regio expres. Conform ISU Cluj, a fost activat cod roșu.  Dintre victime, opt au fost transportate la spital. O fetiță de 13 ani, în stare stabilă și conștientă, a fost transportată cu elicopterul la UPU Cluj.

UPDATE 13.50

Conform ISU Cluj, a fost transportată și ultima victimă.

–––––––––––––––––––––––––

„Din primele date evenimentul a avut loc pe un drum comunal  (DC3 – Urișor-Dej), la o trecere la nivel cu calea ferată nemarcată.

Impactul s-a produs la pasajul de cale ferata, din localitatea Urișor, comuna Cășeiu, între un microbuz și trenul regio expres, care circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca

În microbuz se aflau 10 persoane (9 pasageri plus șoferul). Au fost transportate în vederea îngrijirilor medicale de specialitate 9 persoane, pasagere in mijlocul de transport persoane. În cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul infractiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Cluj.

Șoferusl microbuzului, care nu a necesitat îngrijiri medicale, este, în acest moment la poliție. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Autoturismul avea o capacitate de opt plus unu persoane.

Anca Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut