Mesajul papei Francisc de Paștele catolic: Să nu ne pierdem niciodată speranța

Papa Francisc i-a chemat pe credincioși la Vigilia Pascală din Sâmbăta Mare să nu-și piardă speranța în criza prelungită a coronavirusului, notează dpa și vaticannews, citate de AGERPRES.

„La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia și alte boli, creștinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paște al îngerului ca să nu se teamă,”, a spus suveranul pontif, 84 de ani, în bazilica Sfântul Petru.

Un mesaj al Paștelui, a spus el, este acela că întotdeauna este posibil să începi din nou. Chiar și din dezastrele istoriei umane, Dumnezeu a creat ceva nou. „Chiar și din ruinele inimii noastre – fiecare le știe, își cunoaște ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar și din resturile prăfuite ale umanității noastre, Dumnezeu pregătește o istorie nouă”, a adus aminte papa Francisc. „În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranța”, a mai spus el.

Circa 200 de credincioși și clerici s-au alăturat liturghiei. Numai un număr limitat de persoane au avut voie să participe ca măsură de precauție pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioși „să împrospăteze zi de zi începutul drumului, uimirea primei întâlniri” cu Domnul „și, modești, să ne lăsăm surprinși de căile lui Dumnezeu”. „Dumnezeu, a mai spus papa, nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător. Înviat, El nu sfârșește niciodată să ne uimească”.

Francisc a subliniat că Hristos este viu aici și acum. „Credința nu este un repertoriu din trecut, Isus nu este un personaj depășit”, a continuat el. „Merge alături de tine zi de zi, în situația pe care o trăiești, în încercarea prin care treci, în visele pe care le porți cu tine. Chiar dacă totul ți se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde”, a spus suveranul pontif.

Catolicii sărbătoresc Învierea Domnului la sfârșitul Săptămânii Mari.

La începutul vigiliei de sâmbătă, pontiful a purtat lumânarea de Paște – lumina lui Hristos – în bazilica Sfântul Petru aflată în întuneric.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut