Mesaj transmis de premierul Ciucă la Cluj: Tinerii de astăzi nu sunt apreciați pe măsura valorii lor

Prezent joi la Cluj-Napoca, unde a luat parte la dialogul local cu cetățenii pe tema „Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferința despre Viitorul Europei?”, premierul Nicolae Ciucă a declarat că tinerii de astăzi nu sunt apreciați pe măsura valorii lor. „Vă spun asta pentru că în 2 mai, când a fost Ziua Internațională a Tineretului, am dat curs unei inițiative de a invita alături de fiecare ministru câte un tânăr. Am avut dialog cu ei și i-am rugat să rămână până la finalul ședinței de guvern. A fost cât se poate de provocator atât pentru ei cât și pentru noi. I-am rugat, la final, să accepte ca în formula în care erau să reprezinte guvernul de tineri, în sensul în care să avem un dialog și să primim de la ei tot ce cred că ne este de folos la nivel guvernamental, să putem pune în practică”, a spus primul ministru. El a mai ținut să sublinieze că, în prezent, valorile democrației, libertății și statului de drept sunt puse la mare încercare prin forța armelor.

El a profitat de ocazie pentru a condamna războiul declanșat de Rusia, amintind că guvernele UE și NATO au luat măsuri pentru a asigura securitatea cetățenilor europeni.

„Nu putem vorbi despre viitorul tinerilor fără să vorbim un pic despre ceea ce trebuie să avem în vedere atunci când analizăm valorile europene pe care tinerii trebuie să le promovează și să fie parte nemijlocită în promovarea lor în acest context în care valorile democrației, a libertății și statului de drept sunt puse la grea încercare și discutate nu la masa dialogului ci prin forța armelor. Folosesc și acest prilej pentru a condamna ferm și a vorbi despre măsurile pe care guvernele, Alianța Nord-Atlantică și UE le iau pentru a ne putea asigura securitatea spațiului euroatlantic și siguranța cetățenilor. Vrem ca tinerii să poată să gândească și să participe la tot ce înseamnă dezvoltarea locală, dezvoltarea națională și europeană în libertate și siguranță”, a menționat șeful Executivului.

Nicolae Ciucă a precizat că evenimentul de la Cluj-Napoca este unul important și că trebuie create instrumente de la nivel local care să ofere tinerilor și cetățenilor de a interacționa direct cu autorităților, pentru a avea un liant dintre cetățean și autoritate.

”Despre Cluj, ce aș putea să spun decât ceea ce spuneți dvs prin faptele dvs, prin realizările clujenilor. Când am întâlniri cu companii, alături de București, nu este vreuna care să nu amintească de Cluj”, a spus primul ministru.

El a anunțat că de curând, a avut o întâlnire cu o mare companie americană care a deschis în afara SUA doar două laboratoare de cercetare și inovare, unul la antipozi, iar celălalt la Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut