Mega-proiect în infrastructura de apă

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat joi, la ceremonia publică de semnare a primului din cele 15 contracte de lucrări în infrastructura de apă ce vor fi implementate în județul nostru, că momentul semnifică debutul propriu-zis al celui mai mare proiect din țară în domeniu.

Momentul este unul simbolic, semnificând debutul propriu-zis în județul Cluj al acestui mega-proiect, cel mai mare din țară în domeniu. În scurt timp, locuitorii acestor două comune (n.red Mica şi Unguraş) vor avea acces la o apă potabilă de cea mai bună calitate. Totodată, în următorii ani, nu mai puțin de 76 de localități clujene vor avea parte de investiții în cadrul proiectului, cu beneficiile de rigoare”, a declarat Alin Tişe, în localitatea Mica.

Potrivit preşedintelui CJ Cluj, vestea bună este că, în judeţul Cluj, procentul de comune care au astăzi apă este de peste 80%.

După o aşteptare de 30 de ani, în sfârşit, intrăm într-o normalitate în ceea ce priveşte această comună şi Unguraş. Discutăm despre apă, care este o normalitate. Vestea bună este că în judeţul Cluj procentul de comune care au astăzi apă este de peste 80%, 87% dintre localităţile din judeţul Cluj au apă curentă, în condiţiile în care media pe ţară este în jur de 50%, adică cu toate aceste întârzieri pe care le avem în anumite localităţi, judeţul Cluj e fruntaş. Prin acest proiect mare prin care vom introduce apă în alte localităţi din judeţ, vom atinge peste 90%, peste 90% dintre localităţi vor avea apă curentă, iar atunci putem spune că suntem în normalitate. Prin implementarea acestui proiect, asta se va întâmpla în judeţele Cluj şi Sălaj”, a mai spus Alin Tiţe.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie